Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 mars 2019

Nya trakasserier mot djurbonde

Djurbonden Anette Gustawson, som deltagit i tv-programmen Opinion och Brottsjournalen, utsattes natten mot tisdagen för telefonterror av så kallade djurrättsaktivister.

 Djurbonden Anette Gustawson tänker inte vika ner sig trots nya trakasserier från militanta djurrättsaktivister.
Djurbonden Anette Gustawson tänker inte vika ner sig trots nya trakasserier från militanta djurrättsaktivister. FOTO: Privat

Anette och Jacob Gustawson, som äger och driver Billinge Gård i Norrtälje, norr om Stockholm, utsattes natten mot tisdagen för telefonterror av så kallade djurrättsaktivister. En anonym person ringde upp paret mitt i natten och hävde ur sig både hot och hat, berättar Anette Gustawson.

– Förut har de bara attackerat oss via sociala medier, men i natt började de ringa också. Och det var ju inte så roligt.

Verbala attacker mot paret

Anette förstod först inte vem det var eller vad personen ville så hon lade på. Då ringde de i stället till hennes man och frågade var hans fru ”som brukade våldta korna” var någonstans.

– Sen ringde de mig igen och sa att ”Du ska inte skulle stå i tv och ljuga, din djurplågare!”. Jag hörde också i bakgrunden att de hade på Brottsjournalen från när jag var med där. Först blev jag arg, men sen sa jag att ”Det är ju just det ni gör nu som gör att jag blir ännu mer övertygad om att vi gör rätt!”.

Påstod sig ha ett förhållande med Anette

Personen lade på igen, men ringde tillbaka till Jacob Gustawson och uppringaren hävdade då att han hade ett förhållande med Anette.

– Det verkar ju högst troligt att jag skulle ha en affär med någon av de där, säger Anette Gustawson.

Ett problem var att de inte bara kunde stänga av sina telefoner, för skulle det bli något fel på mjölkrobotarna, så larmar det via telefonen. Men efter ett tag kom paret på en lösning och kunde stänga av ljudet och somna om.

Kommer inte låta sig tystas

Under tisdagen upptäckte Anette Gustawson att personen lämnat ett meddelande i telefonsvararen.

– Där säger han att jag borde göra en bättre skyddsväst än av min offerkofta. Och så sade han också att så länge jag håller på med mitt djurplågeri kommer de ringa och terrorisera.

Samtalen kommer att polisanmälas, och Anette Gustawson är fast besluten om att inte vika ner sig.

– Om de tror att detta kan få mig tyst, då tror de fel. Jag kommer att fortsätta med mitt.

LÄS MER: Minister vill ge bönder bättre skyddLÄS MER: Ledande aktivist åtalas för aktion mot minkuppfödareLÄS MER: Läs alla artiklar i Land Lantbruk om #rörinteminbonde

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen