Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 augusti

Nya VD:n ska lära känna LRF från norr till söder

Anna Karin Hatt, ny VD för LRF, gjorde i dag sin första arbetsdag på kontoret.

 Anna Karin Hatt, ny VD för LRF, tänker resa runt och träffa medlemsföretag och förtroendevalda för att lära känna organisationen.
Anna Karin Hatt, ny VD för LRF, tänker resa runt och träffa medlemsföretag och förtroendevalda för att lära känna organisationen. FOTO: Janne Hallman

Hur har du förberett dig inför det nya uppdraget?

– Dels var jag med under hela LRF-stämman i maj, och lyssnade in mig på stämmodebatten och fick höra vad det är som rör sig hos medlemmarna och de förtroendevalda. LRF är ju verkligen en folkrörelse, och stämman ger en temperaturmätare på vad som är viktigt för organisationen. Den är ju också ett av de få tillfällen när människor från hela landet kommer samman och kan lyssna på varandra.

– Sedan har jag tagit tillfället i akt att ladda batterierna under sommaren. Jag är ju född och uppvuxen på en bondgård som min bror driver, så jag har varit på hemmaplan och insupit atmosfären.

Vad är det första som du ska tag i?

– Det absolut viktigaste för mig är att lära känna organisationen från norr till söder – träffa många förtroendevalda och medlemsföretag, och höra om deras utmaningar, och vad de behöver vår hjälp med.

– Vad finns det för tankar och idéer om vad vi gör riktigt bra, men också vad LRF kan utveckla för att ge en bättre medlemsnytta. Känner de att ”jag får faktiskt valuta för den avgift jag betalar”? Att de kan framföra sina åsikter på ett bra sätt, och att man får service och tjänster tillbaka som underlättar i sitt företagande.

När du går av ditt uppdrag en dag i framtiden, hur vill du att LRF ska se ut då?

– Det är lite för tidigt att säga första dagen, men min förhoppning att vi tillsammans med medlemmar och anställda ska kunna vidareutveckla LRF så det är en organisation som man lyssnar på i ännu högre grad än idag.

– För ska vi lyckas med att ha tillgång till sunda och säkra livsmedel med bra kvalitet, och som är producerade på ett bra sätt i Sverige, samt klara av klimat- och energiomställningarna, så finns mycket av lösningarna hos jord- och skogsbruket. Och jag vill se till att ännu fler inser att det krävs bra förutsättningar för att ta till vara på det gröna guld som finns i Sverige.

LÄS MER: Hatt om nya VD-rollen: Jag känner stort engagemangLÄS MER: LRF-rösterna om Hatt som ny VD: ”Utmärkt val”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen