Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 februari

Nytt bolag tar över konkursdrabbad uppfödning

Det blir ett nybildat bolag som kommer att ta över dikobesättningen som ingick i det konkursdrabbade Slutgödning i Istrum AB.

 Dikoproduktionen som bedrevs av Slutgödning i Istrum AB kommer att fortsätta i ett nytt bolag med ny ställföreträdare.
Dikoproduktionen som bedrevs av Slutgödning i Istrum AB kommer att fortsätta i ett nytt bolag med ny ställföreträdare. FOTO: Janne Andersson

Enligt advokat Bengt Ringqvist, som är konkursförvaltare, återstår bara detaljer innan verksamheten med dikouppfödning formellt kan överlåtas till det nya bolaget.

– Lösningen har accepterats av huvudfordringsägaren Landshypotek och det som har sinkat oss är hanteringen av olika maskinavtal, berättar Bengt Ringqvist.

Fokuserar på dikor

I praktiken innebär detta att verksamheten halveras när inköpen och uppfödningen av mjölkrastjurar försvinner. Den nya ägaren kommer att fokusera på rekrytering och avkommor av dikor.

Bengt Ringqvist vill inte gå in på vem ägaren av det nya bolaget är men konstaterar att det inte kommer att vara Sten Catoni, ställföreträdaren för det konkursdrabbade Slutgödning i Istrum AB.

Fortsatt drift

– Detta kommer att innebär fortsatt drift på Backgården och de andra gårdar och marker där det förra bolaget hade verksamhet, säger Bengt Ringqvist.

Förhoppningen är att överlåtelsen till det nya bolaget kommer att ske innan denna veckas slut.

– Annars skulle jag bli både förvånad och besviken, säger Bengt Ringqvist.

Slakteriets djur flyttade

Det är på fredag tre veckor sedan Slutgödning i Istrum AB, en av landets största köttdjursuppfödare, på egen begäran gick i konkurs. Företaget hade vid tidpunkten drygt 1 000 djur varav ungefär hälften med äganderättsförbehåll för Skövde Slakteri.

I förra veckan flyttade slakteriet de flesta av dessa djur till andra uppfödare.

LÄS MER: LRF Premium – Konkursadvokater på febril jakt efter djurfoderLÄS MER: En av Sveriges största köttdjursuppfödare i konkurs

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen