Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 februari

Nytt köttbeslag vid Öresundsbron

Över 400 kilo kött utan salmonellaintyg stoppades vid Öresundsbron. Det var samma skåpbil som stoppades för andra gången i år.

 En köttransport har återigen stoppats på Lernacken utanför Malmö. Arkivbild.
En köttransport har återigen stoppats på Lernacken utanför Malmö. Arkivbild. FOTO: Stig-Åke Jönsson/TT

Gränspolisen har återigen stoppat införsel av kött via Öresundsbron – den här gången har 439 kilo nötkött belagts med försäljningsförbud eftersom salmonellaintyg saknades.

Inget intyg

Köttet fanns i samma skåpbil som stoppades i januari med 970 kilo oförpackat kebabkött utan salmonellaintyg, rapporterar Sydsvenskan.

Köttet låg på golvet

Det senaste ingripandet mot skåpbilen gjordes den 14 februari. Poliser som tittade in i skåpbilen reagerade då de tyckte att köttet låg ohygieniskt paketerat. Där fanns 1 550 kilo lammkroppar, som bara var delvis plastade. Kött låg direkt mot bilens golv och väggar.

Lammkött får säljas

För lammkött krävs inget salmonellaintyg, så det kommer att få säljas i Sverige. Men i lasten fanns också det nötkött som nu miljöförvaltningen i samråd med Livsmedelsverket utfärdat försäljningsförbud för.

Nötkött skulle inte säljas

Köttföretagaren som äger skåpbilen hävdar att nötköttet inte var avsett för försäljning, utan ska användas vid en begravning.

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen