Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 december 2019

Nytt vaccin mot afrikansk svinpest

Amerikanska forskare kan ha funnit ett botemedel mot afrikansk svinpest, skriver Pig Progress. I ett försök utsattes vaccinerade tamgrisar för viruset utan att bli sjuka.

 I ett 28 dagar långt försök utsattes tamgrisar för afrikansk svinpest-virus utan att bli sjuka.
I ett 28 dagar långt försök utsattes tamgrisar för afrikansk svinpest-virus utan att bli sjuka. FOTO: Mostphotos

På flera håll i världen pågår forskning för att stoppa afrikansk svinpest. Land Lantbruk har tidigare rapporterat om spanska och japanska planer på att vaccinera mot viruset.

Utsattes för viruset

Nu har amerikanska forskare identifierat en ny virusgen som ska skydda mot afrikansk svinpest, och det ser lovande ut. I ett 28 dagar långt försök utsattes tamgrisar för afrikansk svinpest-virus utan att bli sjuka.

I nuläget finns inga vaccin mot afrikansk svinpest tillgängliga på marknaden, men enligt en av forskarna finns förhoppningar om att denna medicin ska kunna kommersialiseras.

Ännu ej granskad

Forskarna är verksamma vid Agricultural Research Service som hör till USA:s motsvarighet till Jordbruksverket. Den nypublicerade artikeln har ännu inte gått igenom Peer Review, det vill säga granskning av andra forskare.

LÄS MER: Vildsvin kan snart vaccineras mot svinpest

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen