Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 augusti 2019

Oatly på lista över mest attraktiva arbetsgivare

Google, Ikea och Spotify toppar lista över mest attraktiva arbetsgivare för unga i karriären, så kallade young professionals. Men Oatly tar sig i år in som nykomling på elfte plats.

 Havremjölk.
Havremjölk. FOTO: Istock

Det är rekryteringsföretaget Academic Work som tillsammans med Kantar Sifo genomför undersökningen Young Professional Attraction Index, YPAI.

Google i topp

Drygt 7 000 studenter har i år fått rangordna svenska arbetsgivare utifrån tre kriterier; deras övergripande rykte, deras upplevda framgång samt huruvida de kan tänka sig att arbeta där.

Sedan Academic Work började med mätningarna 2015 har Google rankats högst år efter år, och likaså i år. Ikea och Spotify har även de legat högt i rankingen.

Oatly ny på listan

I år har ytterligare ett svenskgrundat företag, Oatly, tagit sin in på listan och knep elfteplatsen.

– Vi är inte förvånande att Google är kvar i toppen och att Oatly klättrar rakt in på en 11:e plats. Det är två arbetsgivare som har varit väldigt duktiga på att skapa sig en stark identitet som medarbetarna är en självklar del av, säger Julia Granström, Employer Branding Specialist på Academic Work.

”Ser vad Oatly står för”

– Vi brinner för hållbarhet, hälsa och transparens. Jag tror att young professionals ser vad Oatly står för, och att det bidragit till vår fina placering i detta index, säger Maria Lindén, HR Manager på Oatly,

Oatly har genom åren gjort sig känt för att marknadsföra sig på spektakulära och ofta provokativa sätt, som till exempel när man hånar mjölk i London.

Fakta: Tio i topp YPAI 2019:

1. Google

2. IKEA

3. Spotify

4. Microsoft

5. Apple

6. Tesla

7. NASA

8. Volvo Group

9. Volvo Car

10. Scania

11. Oatly

Läs mer: Stort intresse för Oatly-projektOatly vill expadera – köper kommunal markOatly visar minusresultat

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen