Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 maj

Odramatiskt när stämman valde styrelse

Mikaela Johnsson, Hamneda, och Paul Christensson, Brastad, valdes i dag in som nya ledamöter i riksförbundsstyrelsen.

 Fulmäktige valde in två nya i styrelsen.
Fulmäktige valde in två nya i styrelsen. FOTO: Urban Brådhe

Det blev som väntat en odramatisk stund när det var dag för val till LRF:s riksförbundsstyrelse. Palle Borgström, Mikael Bäckström, Lotta Folkesson, Marcus Söderlind och Lena Åsheim omvaldes på två år. Mikaela Johnsson valdes in som ny i styrelsen på två år.

Valdes in

Även Paul Christensson valdes in i styrelsen. I hans fall handlar det om ett fyllnadsval efter Sven-Erik Hammar som lämnar styrelsen sedan han fått ett jobb i Bryssel.

 Mikaela Johnsson.
Mikaela Johnsson. FOTO: Werthers Foto

Grisproducent

Mikaela Johnsson berättade om sig själv att hon är lantmästare och att hon bedriver grisproduktion, skogsbruk och spannmålsproduktion på gården i Hamneda i Kronobergs län. Hon berättade om sitt intresse för frågor som gäller klimat, vatten och jämställdhet.

 Paul Christensson.
Paul Christensson. FOTO: Ola Kjelbye/Södra

Erfaren av skogsfrågor

30 års erfarenhet av skogsägarrörelsen har Paul Christensson. Men han har även varit ordförande i LRF Väst i 8 år. Tillsammans med sin bror och deras familjer bedriver han såväl lantbruk som skogsbruk, turismverksamhet, entreprenadverksamhet och fastighetsförvaltning. Han uppgav sin brinna för bland annat skogsfrågor och kooperationsfrågor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen