Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 juni 2017

Ögren räknar med ett kämpigare 2017 för Skövde Slakteri

Med ett resultat efter finansnetto på nästan 17 miljoner kronor gjorde Skövde Slakteri i fjol ett av sina allra bästa år.

 2016 var det första hela året när Skövde Slakteris nya grislinje var i drift och den har bidragit till den goda produktionen.
2016 var det första hela året när Skövde Slakteris nya grislinje var i drift och den har bidragit till den goda produktionen. FOTO: Mikael Ljungström

Omsättningen under 2016 steg med 160 miljoner kronor till drygt 1,5 miljarder och resultatet efter finansnetto hamnade på 16,9 miljoner kronor. Ett liknande resultat har Skövde Slakteri inte varit i närheten av sedan 2009.

”Fortfarande modernast i Sverige”

I fjol var första hela året med den nya grislinjen i drift. Investeringen gjordes efter att slakteriet 2014 drabbades av en stor brand och den togs i bruk hösten 2015.

– Den har fungerat oerhört bra och är fortfarande den mest moderna i Sverige. Vi hade Coop på besök alldeles nyligen och de var imponerade, berättar ägaren Tommy Ögren.

Mark i Skövde och Gävle

Ändå är han inte nöjd med fjolårsresultatet och menar att 2017 kommer att bli kämpigare, i första hand på grund av konkurrensen om slaktdjuren. Dessutom är man ännu inte överens med försäkringsbolaget om den exakta nivån på ersättningen efter branden.

– På sikt har vi investeringar att göra i styckning och paketering när vår verksamhet i slakthusområdet i Stockholm upphör om fyra år. Vi har mark att bygga på både i Skövde och i Gävle, berättar Tommy Ögren.

”Ser väldigt spretigt ut”

Han kvarstår tills vidare som vd för Skövde Slakteri, en befattning han övertog när Ove Konradsson hastigt slutade för ett år sedan.

– Jag kommer att lämna över när jag får klart med riktiga avtal utan rabatter och bonusar. Som det är nu ser det väldigt spretigt ut, säger Tommy Ögren.

LÄS MER: Konradssons nypor efterlängtade i krisande sällskap”Svårt att hitta kompetent folk i branschen”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen