Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 december 2015

Olika avgöranden när kammarrätten avgör vargjakt

Ja till vargjakt i Dalarna och Gävleborg. Nej till vargjakt i Örebro och Värmland. Två kammarrätter gör helt olika bedömningar av den planerade licensjakten på varg.

Med en dags mellanrum har kammarrätterna i Sundsvall och Göteborg gjort olika bedömningar av överklaganden om licensjakt på varg.

Kammarrätten i Göteborg meddelar inte prövningstillstånd och det innebär att vargjakten inte blir av i Örebro och Värmland.

Domstolen har gått igenom materialet som finns i målet och kommit fram till att det inte finns skäl att pröva det på nytt. Kammarrättens beslut kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Kammarrätten i Sundsvall kom däremot igår fram till att vargjakt i Dalarna och Gävleborg gällde ett mindre antal vargar och det skulle inte riskera att minska vargpopulationen. Enligt domstolen skulle inte heller genetiskt viktiga individer riskeras genom jakten och licensjakten skulle inte ha särskilt stora effekter.

Läs även: Vargjakt som planerat i Dalarna och Gävleborg

Relaterade artiklar

Till toppen