Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 maj 2019

Minskad höstvetetsskörd efter torkan

Torkan slog hårt mot stora delar av Tyskland förra året. Nu visar färsk att torkan tog 15 procent av en normal höstveteskörd i Tyskland och att de nordöstra delarna av landet drabbades särskilt hårt.

 Torkan tog upp till en fjärdedel av skörden i Tyskland.
Torkan tog upp till en fjärdedel av skörden i Tyskland. FOTO: Per Emgardsson

Torkan slog hårt mot skörden i Tyskland förra året. Nu visar en sammanställning från ministeriet för livsmedel och lantbruk, BMEL, att arealskörden av höstvete minskade avsevärt efter 2018 års torka.

I genomsnitt för förbundsrepubliken minskade höstvetesskörden 2018 med 15 procent jämfört med genomsnittet för 2012-2017.

Hos de stora, rationella jordbruken i de östra delstaterna (före detta DDR) slog torkan hårdast. Där varierade skördetappet från 15 procent till 26 procent i området mellan Berlin och Östersjön, alltså Brandenburg och Mecklenburg-Vorpommern.

I det området tog torkan en tredjedel av skörden av vårkorn. Men arealmässigt är vårkorn en liten gröda i Tyskland. Det visar en sammanställning från ministeriet för livsmedel och lantbruk, BMEL.

LÄS MER: Vädret tvingade fram nytänkande – gjorde ensilage mitt under vårbruket

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen