Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 december 2019

Över 25 000 underskrifter mot sänkt jordbruksbudget

LRF:s folkrörelseenhet har samlat opinion och underskrifter mot sänkt jordbruksbudget i EU. Ansvarig för uppropet har varit Hanna Österberg.

”Vi kommer att använda uppropet för att stärka vårt påverkansarbete”, säger hon.

 Bland annat producenter med naturbetesdjur kan få det tufft om föreslagen jordbruksbudget går igenom, menar Hanna Österberg.
Bland annat producenter med naturbetesdjur kan få det tufft om föreslagen jordbruksbudget går igenom, menar Hanna Österberg. FOTO: Mostphotos/LRF

I samband med EU:s budgetförhandlingar stod det klart att regeringen vill minska EU:s gemensamma jordbruksbudget, Cap.

LRF startade kampanjen Bondeuppropet för att samla krafter och uppmärksamma följderna för svenska lantbrukare.

Förutom att sprida information och skapa uppmärksamhet, var målet att samla in 30 000 namnunderskrifter. Listan skrevs under av cirka 25 500 personer.

Det är LRF:s folkrörelseenhet som står bakom uppropet och syftet är att öka engagemanget i en fråga som är viktig för medlemmarna.

Kommer ni att lämna namnunderskrifterna till regeringen?

”Vi kommer att använda Bondeuppropet vid olika aktiviteter för att stärka vårt opinions- och påverkansarbete i Sverige och i Bryssel. När och på vilket sätt får vi se under processen gång”, skriver uppropets projektansvariga Hanna Österberg i ett mejlsvar till Land Lantbruk.

Man välkomnar också alla uppslag och idéer för kommande teman där folkrörelsen behöver samla krafterna för att påverka i viktiga frågor.

LÄS MER: EU:s klimatkrav sätter press på nästa Cap-budgetLÄS MER: Finland på väg att lösa klimatknut i nya Cap

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen