Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 februari 2016

Paulina o Charlie Wests beslut engagerar många

Bild 1/5
Bild 2/5 FOTO: Youtube
Bild 3/5
Sanna Östangård, 19, Växjö, läser Häst, åk 3 ”Jag är hästtjej från början och tävlar i hoppning. Från början var jag osäker på vad jag skulle välja för utbildning. Jag ville ha möjlighet att läsa vidare på högskola och valde den här inriktningen. Jag ska plugga vidare till sjukgymnast och sedan bli equiterapeut (hästterapeut). Har man den utbildningen är det inte svårt att få jobb. Jag tycker Vreta varit bra. Det har varit lätt att få kompisar och fungerat bra att bo på internat.”
Bild 4/5Sanna Östangård, 19, Växjö, läser Häst, åk 3 ”Jag är hästtjej från början och tävlar i hoppning. Från början var jag osäker på vad jag skulle välja för utbildning. Jag ville ha möjlighet att läsa vidare på högskola och valde den här inriktningen. Jag ska plugga vidare till sjukgymnast och sedan bli equiterapeut (hästterapeut). Har man den utbildningen är det inte svårt att få jobb. Jag tycker Vreta varit bra. Det har varit lätt att få kompisar och fungerat bra att bo på internat.” FOTO: Ann Lindén
Bild 5/5 FOTO: Mostphotos

1. Paulia och Charlie slutar med mjölkproduktionen

Nyheten att Charlie och Paulina West lägger ner mjölkproduktionen slog ner som en bomb i slutet av veckan.

Kommentarerna på Facebook tycks aldrig ta slut. Här är några:

"Tråkigt! Det skulle vara import stopp av mejeri och kött så skulle folk uppskatta och betala för det vi producerar i Sverige, för ingen vill väl vara utan mat!", skriver Johan Hellberg.

"Fy så tråkigt att det inte ska gå runt hur man än gör! Det är liksom grundkurs A att vi ska kunna försörja oss själva med föda i detta land", kommenterar Caroline Waker.
 
"Detta är rent tragiskt! Sverige behöver Er unga som vill hålla på med lantbruk!", utropar Lena Stoor.

Karin Hultberg skriver: "Man blir gråtfärdig. Vart är Sverige på väg? Borde finnas "minimilöner" också i jordbruket."

"Förutsättningen för mänskligt liv på jorden är att några vill vara bönder. Nu får de som är framtida bönder sluta. Vem vill börja nu!", skriver Anders Jonasson.

 
 
 
 
 
 
 

 

2. Bonde filmade bildårarna 

En lantbrukare i södra Skottland tröttnade på medtrafikanternas livsfarliga omkörningar. I tre månader filmade han dem från sin traktor. Filmen med de halsbrytande omkörningarna berör alla som någon gång varit ute på smala landsvägar.

Kolla själv här.

 

3. Hennes mjölkfilm gör succé på nätet

Småländska mjölkbonden Elin Svärdhs kofilm blev en viral succé. Filmen är gjord som en liten uppmuntran att köpa svenskt kött och fick extra skjuts av förra veckans avslöjande: de två gotländska företagen som sålt utländskt kött som svenskt.

Se filmen här. 

LÄS OCKSÅ: Livsmedelsverket: Inför fängelse för matfusk.

 

4. Få söker till utbildningarna – trots lysande jobbutsikter

Jobbchanserna är stora. Ändå söker allt färre till Naturbruksgymnasium. Störst problem är det för inriktningen mot Häst och Trädgård. 

 
 
 
 
 
5. Råvaruexperten: Guldläge att köpa guld

Mjölkpriset går ner, medan guldet går upp. Råvaruexperten Björn Folkesson ger sina fem bästa tips.

Läs artikeln här.

Relaterade artiklar

Till toppen