Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 november 2016

Persson och Steen förlorade granntvist

Göran Persson och Anitra Steen ville att den tomt de hyrt ut skulle förminskas. Men hyresgästerna tog fallet till domstol – som ger dem rätt.

FOTO: Ann Lindén

Förre statsministern Göran Persson och hans fru, Systembolagets tidigare vd Anitra Steen, lyckas inte bli av med sina hyresgäster. Det står klart efter en tingsrättsdom, uppger SVT Nyheter Sörmland på tisdagen.

Land Lantbruk har tidigare berättat om tvisten mellan å ena sidan Göran Persson och Anitra Steen och å andra sidan det par som arrenderar deras mark vid sjön Båven i Flens kommun. Bland annat har Persson och Steen stämts för hemfridsbrott efter att de påstods ha gjort intrång på ägorna vid den sommarstuga som de hyrde ut till paret de nu har en tvist med. Persson och Steen frikändes dock från den anklagelsen.

Men i maj i år stämde Persson och Steen paret för att de ville minska hyresgästernas tomt. Nu står det klart att tingsrätten dömer till hyresgästernas fördel. Enligt SVT Nyheter Sörmland kom tingsrätten fram till slutsatsen att det skulle ha funnits förutsättningar för förlikning, men att tomten som hyresgästerna hyr ska förbli lika stor som tidigare.

Persson och Steen ska dessutom betala parets rättegångskostnader på cirka 20 000 kronor, uppger tv-kanalen.

LÄS MER: Nu stäms de för hemfridsbrott

Relaterade artiklar

Till toppen