Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 april 2017

Podden som ska vrida och vända på köttet

Gillar du kött och att lära dig mer om kött så är nystartade Köttpodden något för dig. I första avsnittet lägger matprofilen och köttkocken Johan Jureskog ut texten.

Bild 1/3 FOTO: Ann Lindén
Bild 2/3 FOTO: Ann Lindén
Elisabet Qvarford, vd för Svenskt kött, leder podden.
Bild 3/3Elisabet Qvarford, vd för Svenskt kött, leder podden. FOTO: Fredrik Persson

Det är Svenskt kött som startar podcasten Köttpodden, där vd:n Elisabet Qvarford tar emot en ny gäst för varje avsnitt. Tanken är att de olika gästerna ska ge en fördjupad kunskap om bland annat uppfödning, styckningsdetaljer och tillagning.

– Poddens format kommer att passa våra målgrupper bra med sin enkelhet och tillgänglighet. Vi hoppas det blir många som lyssnar, säger Elisabet Qvarford i ett pressmedelande.

Köttkock första gästen

I första avsnittet berättar matprofilen och köttkocken Johan Jureskog om det godast och äckligaste köttet han ätit och hur man steker och serverar en perfekt entrecote.

Köttpodden går att hitta på Svenskt kötts hemsida.

Några av de elva gästerna är: Jeanette Blackert, grisbonde på Blackert Lantbruk, Richard Tellström, docent i måltidskunskap, Anders Karlsson, professor i köttvetenskap vid SLU, Magnus Jönsson, lammbonde och ordförande i Svenska Fåravelsförbundet och Jens Linder, kock och matskribent.

Relaterade artiklar

Till toppen