Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 augusti 2019

Potatis i Årets Kock-final

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två i finalen av Årets Kock 2019.

 Den andra tävlingsuppgiften i finalen av Årets Kock 2019 den 12-13 september är att presentera en potatisrätt på sex tallrikar.
Den andra tävlingsuppgiften i finalen av Årets Kock 2019 den 12-13 september är att presentera en potatisrätt på sex tallrikar. FOTO: Istock

I den andra tävlingsuppgiften i finalen av Årets Kock 2019, som sker i Stockholm den 12-13 september, har de fyra finalisterna som har gått vidare från första dagen fått i uppgift att servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara.

”En underbar och viktig råvara”

Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta ska en vaktel och sås, sky eller örter också serveras.

– Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. I den tränade rätten dag två är därför potatis huvudråvara och vi har valt vaktel som tillbehör, men vakteln serveras à part för att inte ta fokus från potatisen. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare Årets Kock 2019 och Lilla Ego, i ett pressmeddelande.

Kunnig och erfaren jury

Detta är den andra tävlingsuppgiften som finalisterna får veta innan tävlingen och därmed kan planera och träna på. Den första tävlingsuppgiften är att stoppa korv. De tävlande ska leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela med valfria tillbehör.

Finalisterna i Årets Kock 2019 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Adam Dahlberg, Ana Roš, Elena Arzak, Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Tommy Myllymäki. För sjunde året i rad deltar även Prins Carl Philip.

LÄS MER: Tävlingen viktig för både bönder och kockar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen