Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 mars 2018

Prins Carl Philip på bondebesök

SKÄRSTAD.

Det blev en avspänd stund i maskinhallen när prins Carl Philip fick träffa mjölkbonden Samuel Forssmed på Hovs Norrgård i Skärstad, norr om Jönköping. Trots ett rejält följe från såväl Hushållningssällskapet, press och Säpo så hade de båda ett roat samtal om stora maskiner.

FOTO: Marie Henningsson

Samuel Forssmed passade på att berätta om sin nya tröska, en Fendt. Därefter bar det av i snöovädret ner till ladugården där kalvarna på baksidan fick ett besök. Prinsen tog även ett kliv in i mjölkladugården, kostym och lågskor till trots.

Beskyddare åt Hushållningssällskapets förbund

Bakgrunden till prinsbesöket hos Samuel Forssmed var att prins Carl Philip, som är utbildad lantmästare och beskyddare åt Hushållningssällskapens förbund, besökte Hushållningssällskapet i Jönköping.

Information gavs om den gröna näringen i Jönköpings län. Samuel Forssmed berättade om sitt familjelantbruk med 65 mjölkkor och en omfattande maskinentreprenad. På eftermiddagen agerade prinsen prisutdelare på Jordbruksverkets konferens om Framtidens smartaste stall.

LÄS MER: PREMIUM – Prinsen: ”Livsmedelsstrategin är en fantastisk början”

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen