Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 6 april 2017

Protesterna mot nya dragningen av E22 fortsätter

Lantbrukarna som protesterar mot den nya sträckningen av E22 på Ramdalaslätten ska dras över jordbruksmark fortsätter sin kamp. De har uppvaktat alla Karlskronapartier och nu är de inbjudna till riksdagen.

Med nya vägen går man miste om 600 ton potatis om året.
Med nya vägen går man miste om 600 ton potatis om året. FOTO: Birgitta Sennerblad

– Vi är inbjuda till riksdagen för att hålla ett seminarium om hur vägen påverka jordbruket. Vi ska också boka ett möte med generaldirektören för Trafikverket och ta kontakt med flera ministrar, säger Markus Karlström, en av initiativtagarna till Bondeupproret, till Sydöstran.

Det är inte den nya vägen bönderna är emot. De vill att den ska byggas mer nordligt, över skogsmark i stället för odlingsmark.

– Lågt räknat försvinner 20 hektar odlingsmark och det är en yta där vi skulle kunna producera runt 600 ton potatis årligen, säger Markus Karlström som är en av initiativtagarna till upproret, till P4 Blekinge

Enligt Trafikverket går det inte att komma ifrån en påverkan på lantbruket i det här projektet och att man har valt det alternativ som ger minst intrång på landskapet.

Planerad start för vägbygget är 2020, men innan dess så hoppas lantbrukarna att man fått gehör för sitt förslag.

Läs även: Ström av traktorer i protest mot motorväg

Relaterade artiklar

Till toppen