Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 mars

Räven bröt sig in i hönshus - blev ihjälhackad

Det var omvända roller när en räv tog sig in i ett hönshus på en fransk gård. Den attackerades av hönorna, och blev ihjälhackad.

 3 000 hönor gjorde en samlad attack mot en räv som tagit sig in i deras hönshus.
3 000 hönor gjorde en samlad attack mot en räv som tagit sig in i deras hönshus. FOTO: Istock

Hönorna på en gård i den nordfranska staden Pontivy bjöd på ett tuffare motstånd än förväntat när en räv tog sig in i hönshuset. I stället för att ge räven en festmåltid så gaddade de 3 000 hönorna ihop sig och attackerade räven med näbbar och klor.

Hackskador i nacken

Händelsen skedde på lantbruksskolan Gros-Chene, där eleverna hittade det illa tilltygade djuret i ett hörn av hönshuset. Enligt franska tidningen Ouest France hade den döda räven hackskador i nacken.

– Flockinstinkten gjorde att de samlade ihop sig och attackerade räven med sina näbbar, säger skolans rektor Pascal Daniel till tidningen.

Oerfaren räv

Räven var uppenbarligen väldigt ung, runt 5-6 månader, och blev säkert överraskad både av det stora antalet hönor och deras starka gruppkänsla.

– Hönorna har bott i hönshuset sedan i juli och förmodligen hunnit lära sig att försvara sig själva, tillägger Pascal Daniel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen