Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 mars

Räven bröt sig in i hönshus - blev ihjälhackad

Det var omvända roller när en räv tog sig in i ett hönshus på en fransk gård. Den attackerades av hönorna, och blev ihjälhackad.

 3 000 hönor gjorde en samlad attack mot en räv som tagit sig in i deras hönshus.
3 000 hönor gjorde en samlad attack mot en räv som tagit sig in i deras hönshus. FOTO: Istock

Hönorna på en gård i den nordfranska staden Pontivy bjöd på ett tuffare motstånd än förväntat när en räv tog sig in i hönshuset. I stället för att ge räven en festmåltid så gaddade de 3 000 hönorna ihop sig och attackerade räven med näbbar och klor.

Hackskador i nacken

Händelsen skedde på lantbruksskolan Gros-Chene, där eleverna hittade det illa tilltygade djuret i ett hörn av hönshuset. Enligt franska tidningen Ouest France hade den döda räven hackskador i nacken.

– Flockinstinkten gjorde att de samlade ihop sig och attackerade räven med sina näbbar, säger skolans rektor Pascal Daniel till tidningen.

Oerfaren räv

Räven var uppenbarligen väldigt ung, runt 5-6 månader, och blev säkert överraskad både av det stora antalet hönor och deras starka gruppkänsla.

– Hönorna har bott i hönshuset sedan i juli och förmodligen hunnit lära sig att försvara sig själva, tillägger Pascal Daniel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen