Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 februari 2017

Rekordstor produktion av svenska tulpaner

Den svenska odlingen av tulpaner är rekordstor. Produktionen är nu uppe i nästan 160 miljoner tulpaner årligen, enligt branschorganisationen Blomsterfrämjandet.

Bild 1/3 FOTO: Marianne Lindberg
Bild 2/3 FOTO: Ann Lindén
Bild 3/3 FOTO: Ann Lindén

– De senaste åren har vi sett en stadig men liten ökning varje år. Men från 2016 till 2017 ser vi en rejäl produktionsökning med nästan 10 procent. Volymökningen ligger hos de befintliga odlarna som utökat sin produktion, säger Maja Persson, medlemsutvecklare på LRF Trädgård i ett pressmeddelande.

Ökad efterfrågan

Enligt Björn Lagergren, VD på Lagergrens Handelsträdgård, motsvarar produktionsökningen den ökade efterfrågan på svenska tulpaner.

– Förklaringarna kan vara många, men jag tror att vi tagit marknadsandelar från importen. Den svaga svenska kronan gör att importerade tulpaner blivit dyrare samtidigt som priserna på den internationella marknaden varit relativt höga, säger Björn Lagergren i pressmeddelandet.

Relaterade artiklar

Till toppen