Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 31 maj 2018

Rockström hyllar det svenska lantbruket

”Ni är bäst. Och viktigast” – så skriver miljöprofessorn Johan Rockström i ett brev till svenska bönder.

FOTO: Istock/Bildbyrån

Miljöprofessorn Johan Rockström kunde inte närvara vid årets LRF-stämma. Sedan tidigare i år är han chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) och bor i Tyskland.

Skriver brev till svenska bönder

Men i ett brev till ledamöterna, som lästes upp under LRF-stämman, hyllar han det svenska lantbruket och de svenska bönderna.

”Världens duktigaste bönder finns i Sverige. Det är ni som producerar vår mat inom ramen för världens mest långtgående regler för djurskydd, smittskydd, antibiotikabegränsning och miljökrav. Överlag är reglerna bra, även om vi ser en obehaglig tendens till förföljelse av bönder när okunskap och förutfattade meningar får styra i djurskyddsärenden”, skriver han bland annat i brevet.

Kritisk mot den importerade maten

Han påpekar också att Sverige som nation skjuter sig själva i foten när man tillåter livsmedelsmarknaden att svämma över av importerad mat.

”Heja Sveriges duktiga bönder! Ni är bäst. Och viktigast”, avslutar han brevet.

Brevet i sin helhet kan du läsa på LRF.se.

LÄS MER: Rockström lämnar Sverige för toppjobb: Hjärtat kvar i svenska myllanLÄS OCKSÅ: ”Dags att begrava stridsyxan mellan eko och konventionellt”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen