Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 september 2018

Så här kan Brexit-dramat sluta

Senast i november måste ett genombrott ske i Brexit-förhandlingarna. Annars är risken att Storbritannien tvingas lämna EU abrupt – utan något avtal alls. Vilket skulle medföra allvarliga risker för landets ekonomi.

 De närmaste veckorna är avgörande för Storbritanniens framtid med EU.
De närmaste veckorna är avgörande för Storbritanniens framtid med EU. FOTO: Åsa Westerlund

De närmaste veckorna kommer Storbritanniens framtida relation med EU att avgöras. In i det sista pågår kampen på mellan dem som vill se en hård eller en mjukare Brexit. Och på senare tid, även dem som kräver en ny folkomröstning.

Fler är nu mot Brexit

I takt med att utträdesdatumet närmar sig har opinionen svängt och 54 procent av britterna skulle i dag rösta mot Brexit. I veckan öppnade Labours kongress för att folket åter ska få rösta om utträdet, som ett alternativ för att slippa ett dåligt avtal med EU.

Driver mellanväg

Första chansen att nå ett avtal är vid EU-toppmötet 17-18 oktober som hålls i Bryssel. Inför detta driver premiärminister Theresa May kravet om ett avtal som är mellanting mellan hård och mjuk Brexit, och hoppas få EU med sig.

Här beskrivs de olika scenarierna för utträdet:

Läs mer: Här är skillnaden mellan hård och mjuk Brexit

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen