Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 oktober 2018

Så stora skulder har Tangarà Farm

På banken fanns 30 000, men enligt konkursbouppteckningen är skulderna i omtalade Tangarà Farm mycket, mycket större.

 Baggarna på Tangarà Farm.
Baggarna på Tangarà Farm. FOTO: Torbjörn Esping

I våras fick Maycon Vinborg och Emma Jönsson ge upp sin dröm att revolutionera svensk fårnäring genom sitt företag Tangarà Farm utanför skånska Hörby.

Läs mer: Oklar framtid för Tangarà Farm

Stora skulder

Efter en lång tid av dålig lönsamhet var pengarna slut.

Skulderna i Tangarà Farm är på drygt 3,2 miljoner kronor. Största fordringsägare är Gustaf Ramel på Gårdstånga Nygård med krav på nästan 2 miljoner kronor. Hörby Lantmän kräver 441 000 kronor.

”Ingen klar bild”

I augusti försattes företaget i konkurs.

”Konkursen är fortfarande ganska färsk och jag har ännu inte en klar bild om vad som hänt i bolaget”, skriver” konkursförvaltare Ola Sellert i ett mejl till Land Lantbruk.

Läs mer: Fårfarmen Tangarà Farm begärs i konkurs

Fåren är sålda

Konkursbouppteckningen som nu kommit in till tingsrätten visar att tillgångarna bara var 30 000 kronor på Sparbanken. Till det kommer inventarier som konkursförvaltaren har värderat till noll kronor. Fåren har sålts.

Osålda inventarier

”De inventarier konkursförvaltningen har omhändertagit avser viss labbutrustning. Inventarierna har ännu inte sålts och vi har idag ingen uppgift om vad en försäljning skulle kunna inbringa till konkursboet. Därför är vi försiktiga till vilket värde de tas upp i konkursbouppteckningen”, skriver Ola Sellert.

Läs mer: LRF Premium. Historien om Tangarà Farm: Han ville revolutionera svensk fårnäring

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen