Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 augusti 2019

Så svarar lantbrukare om sina ekonomiska investeringar

Svenskt lantbruk förlorade miljarder kronor till följd av fjolårets torka och många känner en osäkerhet inför framtiden. Land Landbruk frågade några lantbrukare: Planerar du någon större investering inom det närmaste året?

FOTO: Miriam Åkerström

Anna och Christer Mellander, Kullands gård, Hemse, Gotland:

– Ingen jättestor, men vi ska bygga en plansilo under hösten eftersom vi behöver mer lagringsutrymme. Framför allt är det majsen som ska ligga där i stället för på korv eftersom det blir effektivare.

FOTO: privat

Nisse Karlsson, Högareds gård, Falkenberg:

– Nej. Vi har investerat ganska mycket de senaste åren och nu måste vi försöka komma i fatt ekonomiskt. Vi dras fortfarande med lite sviter från förra året och likviditeten är jobbig. Vi satsade även 20 miljoner på en ny ladugård 2012 och sedan dess har det varit lite tuffa år.

FOTO: privat

Hanna Karlsson, Österbo gård, Löttorp, Öland:

– Nej egentligen inte. Vi gjorde några maskininvesteringar under det här året och har gjort om lite i maskinparken, eventuellt fortsätter vi med det. Sedan spånar man såklart lite på det här med bevattning och hur man skulle kunna förbättra det.

Relaterade artiklar

Till toppen