Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 maj 2014

Sålde snabbt slut trots literpris på 15 kronor

För 15 kronor litern kan besökarna i Gäsene Mejeris butik köpa med sig mjölk hem. VD Marcus Jansson kan tänka sig att testa automater även i livsmedelsbutiker.

Mjölken i automaten är sedvanligt lättpastöriserad. Kunderna fyller på i valfritt kärl och betalar i kassan. Nu har livsmedelshandlare hört av sig till Gäsene Mejeri och vill ha mjölkautomater i sina butiker.
Bild 1/2Mjölken i automaten är sedvanligt lättpastöriserad. Kunderna fyller på i valfritt kärl och betalar i kassan. Nu har livsmedelshandlare hört av sig till Gäsene Mejeri och vill ha mjölkautomater i sina butiker. FOTO: Pressbild
Bild 2/2 FOTO: Pressbild

Lagom till Gäsene Mejeris kosläpp den 10 maj invigdes också den nya mjölkautomaten i butiken i Ljung. Kunderna kan ta med sig ett eget kärl eller köpa ett på plats och handla mjölk för 15 kronor litern.

– Folk brukar fråga varför de inte kan köpa mjölk också och vi har funderat på det här ganska länge nu. Butiken blir ett allt mer populärt resmål och vi vill utveckla det, förklarar VD Marcus Jansson.

Mjölken som säljs är ohomogeniserad och kan således ha en varierande fetthalt. Automaten är utrustad med två containrar på drygt 100 liter vardera och när den invigdes såldes mjölken snabbt slut. Kunderna hade fått upp smaken efter att ha bjudits på mjölk och bulle under kosläppet.

– Jag tror knappt vi har fått en enda synpunkt om priset. Kunderna fyller på så mycket de vill ha, får ett kvitto från apparaten och betalar i kassan. Man skulle kunna utrusta den med kortläsare och kontantinkast och ställa den utanför butiken så att det gick att köpa mjölk dygnet runt, säger Marcus Jansson.

Livsmedelshandlare i trakten har hört av sig till det lilla västgötska mejeriet och frågat om inte de också kunde få mjölkautomater i sina butiker.

– Det vore roligt att testa men det lär dröja lite i så fall. Det är ju också en del logistik att lösa för att kunna upprätthålla en obruten kylkedja. Men idén är förstås spännande, säger Marcus Jansson.

Relaterade artiklar

Till toppen