Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 juni 2018

Scandic övergår till svensk kyckling

Scandic serverar från och med i höst bara kyckling med svenskt ursprung, som ett led i hotellkedjans miljö- och klimatarbete.

FOTO: Istock

Ändringarna påverkar 201 ton kyckling och innefattar alla hotell i Sverige, som alltså bara ska servera svensk kyckling från och med i höst. Scandic uppger i ett pressmeddelande att företaget efter en omfattande upphandling har ändrat sina leverantörsavtal gällande kyckling. Från och med september består avtalssortimentet enbart av kyckling med svenskt ursprung.

– Att servera kyckling av endast svenskt ursprung känns bra både för vårt miljö- och klimatarbe samt som en kvalitetssäkring gentemot våra gäster. Eftersom vi har så pass många restauranger inom Scandic ser vi oss som en viktig aktör på marknaden för en fortsatt utveckling av miljöarbetet och klimatsmarta lösningar som främjar en hållbar framtid, säger Thomas Fankl, ansvarig för Scandics Food & Beverage-verksamhet i Sverige.

Exakt vilken den nya leverantören blir är inte bestämt, men beslut är på gång, uppger företaget till Land Lantbruk.

Höjer kraven

Upphandlingen specificerar kraven på den blivande leverantören bland annat när det gäller djuromsorg, ursprungsland samt produktkvalitet. Bland kraven återfinns att inte använda antibiotika i tillväxtbefrämjande syfte, att tillämpa restriktiva slaktmetoder samt att märka produkternas ursprung är några av kraven. Ett prioriterat krav är att det ska användas så lite förpackningsmaterial som möjligt samt att minska mängden plast.

– Tidigare i år gjorde vi en rejäl satsning gällande minskandet av plastprodukter på alla våra hotell. Nu fortsätter vi i samma anda och denna gång gör vi det i form av mat vilket är minst lika viktigt. Det vi serverar ska inte bara smaka gott utan även göra gott, säger Thomas Fankl.

LÄS OCKSÅ: Rowan Ranger bättre än Ross 360 för eko

Relaterade artiklar

Till toppen