Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 december 2017

Schyffert i ny SVT-serie om köttkonsumtion

Komikern Henrik Schyffert ska i den kommande SVT-serien Köttets lustar föda upp två grisar i sitt hem för att sedan slakta dem.

FOTO: Stina Stjernkvist/SVT

På onsdag visas första avsnittet av SVT-satsningen Köttets lustar.

Henrik Schyffert ska i serien ”se över sitt liv som köttätare” och kommer bland annat att skaffa två griskultingar som han föder upp hemma i sin lägenhet i Stockholms innerstad – för att sedan i slutet av serien slakta dem.

– Jag fick i uppdrag, att om jag kunde lära känna två grisar, låta dem bo hemma hos mig, låta dem växa upp, och sedan döda dem, och äta upp dem, då har jag rätt att vara köttätare. Om jag inte klarar av det, då ska jag faktiskt inte hålla på med det där. Det finns jättebra alternativ, säger Henrik Schyffert till TT.

Till Land.se berättar han att han fick skaffa en slags kätte i vardagsrummet för att kunna ha grisarna i lägenheten.

– Vi var noga med att följa Jordbruksverkets alla regler vad gäller utrymme, halm, med mera. Vi hade också en utbildad djurskötare som kom dit och kollade, säger han till Land.se.

I SVT-serien ska Henrik Schyffert, som också är jägare, även besöka en ekologisk och en konventionell grisproducent och praktisera på ett slakteri. Han kommer även göra intervjuer med experter, opinionsbildare och forskare.

Serien består av tre delar, med start på onsdag 7 december, kl 21 i SVT1.

LÄS MER: Jag födde upp två grisar hemma i lägenheten

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen