Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 oktober 2018

Se torkans effekt på hjälpsådden

Till följd av torkan har många tvingats att hjälpså sina vallar. På en fältvandring i Skaraborg var effekterna av torkan i fokus.

 Linus Andersson på Rännagården i fält som bevattnats och hjälpsåtts sent med havre och fröblandning med 50/50 westerwoldiskt rajgräs och blodklöver.
Linus Andersson på Rännagården i fält som bevattnats och hjälpsåtts sent med havre och fröblandning med 50/50 westerwoldiskt rajgräs och blodklöver. FOTO: Maria Törner

”Vad ska vi göra av säsongen som gick med sämre etablering och låga vallskördar?” var temat för Gröna Mötens senaste fältvandring i Skaraborg. Under dagen visade flera lantbrukare upp sina strategier för hjälpsådd för att skaffa mer grovfoder.

 Ekoproducenten Alfred Akersten sådde in höstraps i gammal vall. Om förutsättningarna är de rätta tror han på höstraps som foder.
Ekoproducenten Alfred Akersten sådde in höstraps i gammal vall. Om förutsättningarna är de rätta tror han på höstraps som foder. FOTO: Maria Törner

Svaga hjälpsådder

Under dagen jämfördes flera olika strategier att klara torkan med varandra. Gemensamt var att hjälpsådderna varit svaga med liten möjlighet till skörd.

LÄS MER: Torkan sänker svenskt lantbruk

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen