Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 oktober 2018

Se torkans effekt på hjälpsådden

Till följd av torkan har många tvingats att hjälpså sina vallar. På en fältvandring i Skaraborg var effekterna av torkan i fokus.

 Linus Andersson på Rännagården i fält som bevattnats och hjälpsåtts sent med havre och fröblandning med 50/50 westerwoldiskt rajgräs och blodklöver.
Linus Andersson på Rännagården i fält som bevattnats och hjälpsåtts sent med havre och fröblandning med 50/50 westerwoldiskt rajgräs och blodklöver. FOTO: Maria Törner

”Vad ska vi göra av säsongen som gick med sämre etablering och låga vallskördar?” var temat för Gröna Mötens senaste fältvandring i Skaraborg. Under dagen visade flera lantbrukare upp sina strategier för hjälpsådd för att skaffa mer grovfoder.

 Ekoproducenten Alfred Akersten sådde in höstraps i gammal vall. Om förutsättningarna är de rätta tror han på höstraps som foder.
Ekoproducenten Alfred Akersten sådde in höstraps i gammal vall. Om förutsättningarna är de rätta tror han på höstraps som foder. FOTO: Maria Törner

Svaga hjälpsådder

Under dagen jämfördes flera olika strategier att klara torkan med varandra. Gemensamt var att hjälpsådderna varit svaga med liten möjlighet till skörd.

LÄS MER: Torkan sänker svenskt lantbruk

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen