Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 January

Semmelkorven - ny variant på semlan

Får det lov att vara en ugnsbakad semmelkorv med gräddmos? Skenet bedrar, det är inte en tallrik husmanskost utan ännu en variant på en klassisk semla.

 En ny variant skapelsen – semmelkorven.
En ny variant skapelsen – semmelkorven. FOTO: Sofia Westergren Larsen

En ugnsbakad falukorv med potatismos? Nej, en falukorvsemla. Sofia Westergren Larsen, bagare på Strömsholms marketenteri, inspirerades till skapelsen av P4 Västmanlands morgonshow. I programmet spånades om nya kreativa varianter av semlor, varför inte en falukorvsemla?

”Lät helt galet”

– Jag stod och lyssnade på radion i bageriet och skulle precis börja baka våra semlor. Det lät ju helt galet men jag kunde ändå se det hela framför mig och ville utmana mig själv, säger Sofia Westergren Larsen till P4 Västmanland.

Smakar som semla

Resultatet blev semmelkorven med fyllning av mandelmassa och spritsad grädde. Enligt uppgift smakar den som en semla, men den lär inte gå att köpa på Strömsholms marketenteri.

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen