Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 december 2014

Skinkor i skottgluggen är riksdagen firar jul

Många arbetsplatser firar in julen med fest eller mingel. Men inte Sveriges riksdag. Här får vissa av ledamöterna i stället möta julen med prickskytte på grisrumpor.

Riksdagens jakt- och fiskeklubb bjuder alla riksdagsledamöter till prickskytte på skinkor.
Riksdagens jakt- och fiskeklubb bjuder alla riksdagsledamöter till prickskytte på skinkor. FOTO: Ann Lindén

Det närmar sig jul och snart är det dags för den årliga knorren under riksdagsåret. På onsdag bjuder riksdagens jakt- och fiskeklubb in sina medlemmar till ett annorlunda julfirande – skinkskytte. Under fyra timmar ska deltagarna skjuta prick med luftgevär. Men landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, som både är jägare och har uppmärksammats för olovliga jaktstugor, kommer inte att delta i evenemanget.

– När jag var riksdagsledamot fick jag inbjudningar. Riksdagens jakt- och skytteklubb hade väldigt mycket aktiviteter men jag har inte fått någon inbjudan och vet inte ens vilket datum det är, säger han.

När Land Lantbruks reporter upplyser honom om datumet inser landsbygdsministern att han inte skulle kunna delta, ens om han blivit bjuden.

– Då är jag uppbokad hela dagen och hela kvällen så jag tror inte att jag kommer att ha möjlighet att vara med. I det här jobbet är man ju igång nästan dygnet runt.

Relaterade artiklar

Till toppen