Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 oktober 2018

Skira vidare i Startup Tour 2018

Digitala spannmålsbörsen Skira vann onsdagens deltävling i Di Digital Startup Tour i Linköping.

– Det var roligt att lyckas vinna i ett så pass starkt startfält med många superhäftiga produkter och idéer, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira.

 Felicia Bindekrans från Skira firar att hennes bolag vann deltävlingen i Di Digital Startup Tour i Linköping. Foto: Privat
Felicia Bindekrans från Skira firar att hennes bolag vann deltävlingen i Di Digital Startup Tour i Linköping. Foto: Privat FOTO: Privat

Skiras digitala spannmålsbörs, som kopplar samman bönder med andra bönder eller till handlare och stora organisationer, vann delfinalen och är därmed kvalificerade till finalen i Stockholm den 28 november.

– Det är jätteroligt att uppmärksammas på det här sättet och att fler ser den enorma potential som finns inom det här området. Juryn sa att de såg stor potential vår affärsidé och de stora flöden som kan uppstå. Nu siktar vi såklart mot vinst i finalen, säger Felicia Bindekrans på Skira, som delägs av LRF Media.

300 användare på kort tid

Hon och grundarna Joel Glemne och Niklas Ericsson lanserade tjänsten i somras och har i dagsläget cirka 300 användare. Affärsmodellen bygger på att Skira tar en andel av försäljningssumman. Fokus ligger på sälj, men de jobbar även med en analysmodell som ska hjälpa till vid prisprognoser.

Många miljoner till tidigare vinnare

Årets upplaga av Di Digital Startup Tour är den tredje i ordningen, och ger vinnarna en rejäl finansiell skjuts. 2016 segrade medtech-bolaget Amra från Linköping, som sedan dess har fått in runt 120 miljoner kronor i riskkapital. Förra året vann det digitala vårdbolaget Doctrin, som efter segern tagit in 100 miljoner kronor i riskkapital.

LÄS MER: Ny tjänst håller koll på spannmålsprisernaLÄS MER: LRF Media köper del av Skira

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen