Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 december 2015

Skola ångrar föreläsning av stöldmisstänkt aktivist

Efter Land Lantbruks avslöjande har Gymnasium Skövde beslutat att djurrättsaktivister inte kommer att få föreläsa oemotsagda i framtiden.

Bild 1/2 FOTO: Polisen
Bild 2/2 FOTO: Tomma burar

Den stöldmisstänkte djurrättsaktivisten Martin Smedjeback föreläser ibland i svenska skolor. 

Under senare år har han vid fyra tillfällen haft föreläsningar och workshops i Skövde. 

Tomma burar

Den sista så sent som i höstas, alltså efter de tre aktioner där Martin Smedjebacks organisation Tomma burar stulit höns, grisar och en lax från svenska uppfödare.

– Jag tycker det är förskräckligt, han måste ha någon som diskuterar emot, tycker drabbade äggproducenten Mikael Gilbertsson.

Ångrat sig

De ansvariga rektorerna vill inte bli intervjuade.

Men efter att i mejl först försvarat beslutet att ta in en dömd person att föreläsa om olagliga metoder, så har nu rektorerna Ewa Hjerpe och Marie-Louise Brage på Gymnasium Skövd ångrat sig.

I ett nytt brev till redaktionen skriver de:

"Martins åsikter fick olyckligtvis stå oemotsagda och vi har full förståelse för att djuruppfödare samt lantbrukare i övrigt är upprörda, vilket vi beklagar och ber om ursäkt för. I vår bjuder vi in LRF:s Ungdomsförbund för att lyfta även andra sidor av frågan med målet att tillskapa en nyanserad bild, vilket alltid är vårt mål i värdegrundsfrågor.”

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen