Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 december 2015

Skola ångrar föreläsning av stöldmisstänkt aktivist

Efter Land Lantbruks avslöjande har Gymnasium Skövde beslutat att djurrättsaktivister inte kommer att få föreläsa oemotsagda i framtiden.

Bild 1/2 FOTO: Polisen
Bild 2/2 FOTO: Tomma burar

Den stöldmisstänkte djurrättsaktivisten Martin Smedjeback föreläser ibland i svenska skolor. 

Under senare år har han vid fyra tillfällen haft föreläsningar och workshops i Skövde. 

Tomma burar

Den sista så sent som i höstas, alltså efter de tre aktioner där Martin Smedjebacks organisation Tomma burar stulit höns, grisar och en lax från svenska uppfödare.

– Jag tycker det är förskräckligt, han måste ha någon som diskuterar emot, tycker drabbade äggproducenten Mikael Gilbertsson.

Ångrat sig

De ansvariga rektorerna vill inte bli intervjuade.

Men efter att i mejl först försvarat beslutet att ta in en dömd person att föreläsa om olagliga metoder, så har nu rektorerna Ewa Hjerpe och Marie-Louise Brage på Gymnasium Skövd ångrat sig.

I ett nytt brev till redaktionen skriver de:

"Martins åsikter fick olyckligtvis stå oemotsagda och vi har full förståelse för att djuruppfödare samt lantbrukare i övrigt är upprörda, vilket vi beklagar och ber om ursäkt för. I vår bjuder vi in LRF:s Ungdomsförbund för att lyfta även andra sidor av frågan med målet att tillskapa en nyanserad bild, vilket alltid är vårt mål i värdegrundsfrågor.”

Relaterade artiklar

Till toppen