Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 juni 2019

Skolverket slopar kött på konferenser och möten

Allt fler myndigheter serverar vegetariska alternativ. Skolverket har tagit det ett steg längre och serverar sedan i början av året endast vegetariska luncher på konferenser och interna möten.

 Skolverket serverar nu enbart vegetarisk mat på sina konferenser och interna möten, vilket är en del av myndighetens arbete för miljön.
Skolverket serverar nu enbart vegetarisk mat på sina konferenser och interna möten, vilket är en del av myndighetens arbete för miljön. FOTO: Mostphotos

Under senare år har myndigheter börjat erbjuda vegetarisk mat som alternativ i allt större utsträckning. Skolverket är en av dem.

Vid konferenser och interna möten som Skolverket anordnar serverar myndigheten sedan i slutet av januari endast vegetariska luncher.

Vill arbeta för miljön

Enligt beslutet har Skolverket som ambition att vara en modern myndighet med ett långsiktigt hållbart förhållningssätt, inte minst på miljöområdet. Ett sätt att för myndigheten att förstärka detta arbete är att servera vegetarisk kost vid möten och konferenser, uppger den.

– Vi har vidtagit flera miljöåtgärder, bland annat minskade resor – istället har vi fler videokonferenser. Just inom resor och möten har vi ju möjlighet att påverka på ett ganska konkret sätt, säger stabschefen Katarina Tiväng till SVT.

Ursprungsland ingår inte i beslutet

Skolverket vill, genom att bjuda mötesdeltagare på en vegetarisk wrap eller sallad, väcka nyfikenhet och inspirera till att ibland äta vegetariskt, skriver Sara Andersson, avdelningschef verksamhetsstöd på Skolverket, i ett mejl till Land Lantbruk.

Använder ni svenskproducerad vegetarisk mat? Ingår den miljöaspekten i beslutet som ni har fattat?

– Nej, vi har inte avgränsat beslutet ytterligare när det gäller produktionssätt eller ursprungsland, skriver Sara Andersson till Land Lantbruk.

Policyn kommer att utvärderas på årsbasis.

LÄS MER: ”Det är viktigt att förstå hur flyktig konsumenten är” LÄS OCKSÅ: Kossorna är lösningen – inte problemet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen