Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 31 maj 2018

Sköt räv – fick hatstorm mot sig på Facebook

På Facebook lade en ung jägare upp en bild på sig själv och den räv hon nyss nedlagt. Hon blev överöst av otidigheter och direkta hot om att bli uppsökt i hemmet av flera djurrättsaktivister.

 Skärmdump från Facebook.
Skärmdump från Facebook. FOTO: Per Emgardsson

En ung jägare lade upp en bild på sig själv och en nedlagd räv på Facebook. Inom ett par dagar blev hon överöst av hundratals hatfyllda kommentarer. Jaktmotståndarna attackerade henne med grova förolämpningar och hot, berättar TopAgrar som citerar det tyska jägarförbundet, DJV.

”Typiskt för sociala närverk”

”Vidriga skithög, du ska nog få vad du förtjänar” var en av de mer harmlösa kommentarerna. De självutnämnda och djurrättsaktivisterna drog sig inte för att hota jägaren med att söka upp henne i hemmet. Jägarförbundet DJV har lovat att stötta den unga jägaren tills dess saken helt klarats upp.

– Det är typiskt för sociala nätverk att helt naturliga saker kan slå ned som en bomb, då glömmer en del deltagare allt vad etikettsregler heter”, säger DJVs advokat Heiko Granzin.

Letar IP-adresser

Alla rättsöverträdelser ska nu granskas. Åklagaren tar frågan på stort allvar och söker nu efter namn och IP-adresser, även på de förövare som agerat under pseudonym

– Den som trott att man kan kränka en ung jägare i skydd av den förmenta anonymiteten på nätet kommer snart att bli varse något annat.

Jägarförbundet DJV stöder den drabbade unga kvinnan inte bara i brottsutredningarna. Förutom åtal och straffrättsliga åtgärder kan förövarna också räkna med civilrättsliga skadeståndskrav.

– Det kommer att ta sin tid”, säger jägarförbundets talesman Torsten Reinwald ”men det är slutresultatet som räknas, och vi jägare vana att vänta.”

Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen