Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 november 2018

Skräddarsydd kurs för lantbrukare har startat

Nu är Handelshögskolans utbildning för lantbrukare i gång.

LRF, Lantmännen, Länsförsäkringar och Skogs- och lantbruksarbetsgivarna har investerat en miljon kronor i ett managementprogram för lantbrukare som arrangeras av Handelshögskolan i Stockholm.

Det var sammanlagt 33 personer som sökte till kursens 25 platser ”med bra geografisk spridning och bra branschspridning”, enligt LRF Åldersfördelningen är från 23 till 69 år och en fjärdedel av de sökande är kvinnor.

Managementprogrammet omfattar 12 dagar uppdelat på fyra tredagarsmoduler. Starten skedde i början av november och avslutas i mars 2019.

Utbildningen är förlagd till LRF:s konferensanläggning Sånga-Säby utanför Stockholm. Kursen är en managementutbildning skräddarsytt för det gröna näringslivet.

– Vi ser det som en mitt-i-livet-utbildning, att få chans att kompetensutveckla sig när man driver företag i de gröna näringarna, sa Anders Källström, VD för LRF, när han tidigare kommenterade programmet.

Inom ramen för livsmedelsstrategin är kvalificerad managementutbildning en av de åtgärder som behövs för att bidra till ökad kvalitet i näringen.

– Den ska ge mer kompetens och utvecklingsmöjligheter för framtida företagare, säger Anders Källström.

Nästa år blir det en ny kurs.

LÄS MER: Bönder får egen utbildning på HandelsLÄS ÄVEN: Han ska sätta Sweden Food Arena på livsmedelskartan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen