Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 juni 2015

Slakteri anmält för hästfusk

Knorrevångens slakteri i skånska Glimåkra är åter i blåsväder. Fler hästkroppar har lämnat företaget, än vad som officiellt har slaktats.

Nu åtalsanmäler Livsmedelsverket Knorrevången slakt AB för brott mot bland annat livsmedelslagen.

Verkets kontroller visar att uppgifterna över antalet slaktade hästar och antalet utlevererade slaktkroppar inte stämmer överens. Livsmedelsverket misstänker därför att okontrollerat hästkött har kommit ut på marknaden.

Måste spåra kött

Knorrevången måste nu spåra det hästkött som har sålts. Slaketeriet förbjuds också att slakta hästar tills dess att de kan säkerställa att antalet utlevererade kroppar stämmer med det antal djur som kommit in.

Land Lantbruk har i två dagar sökt företrädare för Knorrevången för en kommentar. Slakteriet har sedan i februari en ny VD, Mikael Dahl, som rekryterats från Dalsjöfors.

Han säger sig dock inte ha någon information kring bakgrunden Livsmedelsverkets misstankar.

Hänvisar till tidigare chef

– Jag har hållit på med återkallandet och hur vi ska kunna visa spårbarheten framöver, säger Mikael Dahl som hänvisar till tidigare chefen för verksamheten, Inge Larsson.

Inge Larsson har trots upprepade försök inte gått att nå för en kommentar.

Knorrevången har tidigare varit i blåsväder på grund av sin hästslakt. Bland annat dömdes företaget i april 2012 till böter för svartslakt – hästar hade slaktats med falska pass vilket gjorde att samma häst på pappret hade slaktats flera gånger om.

Relaterade artiklar

Till toppen