Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 oktober 2017

Snusk hos ny matgrossist i Göteborg

Varor så gamla som från 2015 märktes om och såldes. Detta upptäcktes endast ett år efter att företagaren dömdes i kammarrätten för samma sak.

 Varorna såldes ommärkta till bland annat butiker. Bilden är från ett annat tillfälle.
Varorna såldes ommärkta till bland annat butiker. Bilden är från ett annat tillfälle. FOTO: Mostphotos

Ett nytt livsmedelsföretag i Göteborg som säljer asiatiska varor har hamnat i blåsväder. Vid en oanmäld inspektion av miljöförvaltningen stoppades verksamheten och sju inspektörer kallades in för att gå igenom lagret, skriver P4 Göteborg.

Vid inspektionen hittades mängder av ommärkta varor.

Spår av gnagare

– Det som var mest alarmerande var att vi kunde konstatera genom samtal med företagaren och bevis på plats att företaget märker om väldigt gamla varor. Det finns varor som gått ut 2015 som har ett hållbarhetsdatum som flyttats fram och ser ut som fortfarande hållbart i vissa fall, säger Bernadett Weber, chef för avdelningen livsmedelskontroll.

Det är bland annat frysvaror, torrvaror, konserver, mjöl och såser som märkts om. På livsmedlen fanns det även spår efter mös eller råttor.

Omfattande fusk

Det var inte första gången som man hittat fusk hos företagaren, som inte är samma som granskats i SVT:s Uppdrag granskning. Förra året fick företagaren vite för att ha märkt om livsmedel.

– Det här företaget skickar ut rätt så mycket varor till andra butiker, restauranger och privatpersoner och det är märkligt att man gjorde så mycket medvetna fel. Det är så omfattande och synligt, säger Bernadett Weber.

Läs mer: 18 ton mat ska brännas

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen