Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 november 2018

Spel speglar avelsarbetet på gården

Nu finns chans att ta hem titeln som champion med sina djur hemma i soffan. Det har nämligen kommit ett sällskapsspel som baserats på avelsarbetet bakom dagens produktionsdjur.

I det nya spelet, Pedigree, tävlar man för att få fram champions och djur av högsta kvalité baserat på genetik och praktiska gårdsbeslut.

 Tävla om att ta fram bästa djur.
Tävla om att ta fram bästa djur. FOTO: Solid Rock Games/Skärmavbild

Mannen bakom spelet är amerikanen Duane Wulf, en bondeson och tidigare universitetsprofessor i husdjursvetenskap som vill att spelet ska ge samma känsla som den han fick i visningsringen som barn.

Tar spelaren till visningsringen

”Mina bästa barndomsminnen är äventyren med min hund, turerna på hästryggen, när vi spelade sällskapsspel tillsammans hela familjen och alla gånger vi visat djur på stora utställningar. Genetisk selektion har alltid intresserat mig.” berättar han i den kickstarterkampanj han initierat för att utveckla spelet vidare.

 "Genetisk selektion har alltid intresserat mig", säger amerikanen Duane Wulf, mannen bakom spelet.
"Genetisk selektion har alltid intresserat mig", säger amerikanen Duane Wulf, mannen bakom spelet. FOTO: Solid Rock Games/Skärmavbild

Bästa köttdjur

I spelet tävlar man för att få bästa nötdjur i köttrasklassen eller bästa suffolk får. Men i framtiden kan det finnas fler djurslag att avla på. Med kampanjen hoppas Duane Wulf kunna addera både ytterligare djurslag och raser.

Spelet kom nyligen till final i speldesignstävlingen, Golden Arbutus Game Design Award.

LÄS MER: Ta reda på mer om spelet på kickstarter.

 Spelaren tas till visningsringen.
Spelaren tas till visningsringen. FOTO: Solid Rock Games/Skärmavbild

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen