Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 mars 2018

Stabila TS-siffror för LRF Medias titlar

LRF Medias titlar inom det gröna näringslivet ligger stabilt i den senaste mätningen från Tidningsstatistik (TS).

 Land Lantbruks sifror från TS ligger stabilt.
Land Lantbruks sifror från TS ligger stabilt. FOTO: Helena Gohde

LRF Medias nischade varumärken för det gröna näringslivet får stabila upplagor i den senaste mätningen från Tidningsstatistik (TS).

– ATL har helt oförändrade TS-siffor, Land Lantbruk tappar ett par procent, och Land tappar på marginalen, knappt 500 exemplar (-0,4%), sammanfattar Mikael Bergh, chef för konsumentintäkter på LRF Media.

Stabil upplaga

Titeln Land Lantbruk med Land Skogsbruk är både prenumererad samt ingår som en del i LRF-koncernens medlemskap. Där har den totala upplagan minskat med 1 900 exemplar under 2017.

– Land Lantbruk tappade endast ett par procent förra året, och vi kan konstatera att upplagan har stabiliserats. Parallellt med detta satsar vi även på att bygga upp den digitala verksamheten, och det är glädjande att se att fler och fler väljer att logga in på sajterna, säger Mikael Bergh, chef för konsumentintäkter på LRF Media.

”Bättre än förväntat”

LRF Medias största titel, veckotidningen Land, ligger däremot stabilt i TS-redovisningen.

– Land har gått otroligt bra när det gäller nyrekrytering av externa prenumeranter, bättre än förväntat. Land är en bred veckotidning som finns mitt i ett otroligt tufft konkurrensområde, men trots det har vi tappat mindre än 500 exemplar på året, säger Mikael Bergh.

TS är ett bolag som granskar och sammanställer upplagor och distributionsstatistik för dagstidningar, tidskrifter med mera.

LRF Media: TS upplagor 2017

Land: 135 800 ex (-0,4%).

Land Lantbruk med Land Skogsbruk: 88 800 ex (-2%).

ATL: 31 400 ex (oförändrad).

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen