Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 februari 2017

Ström av traktorer i protest mot motorväg

Missnöjet med det planerade motorvägsbygget i Blekinge är stort. Stora mängder lantbrukare slöt upp i en traktorprotest mot myndigheterna.

Bild 1/2 FOTO: Kerstin Davidson
Bild 2/2 FOTO: Kerstin Davidson

Planerna på motorvägsbygget öster om Karlskrona har fått många lantbrukare att reagera. Det är en ny sträckning av den befintliga E22 mellan Lösen och Jämjö, som delvis kommer att gå över jordbruksmark, som har lett till ett stort upprop bland bönder och boende i området.

På tisdagen klockan 16 manifesterades missnöjet i en stor demonstration där folk körde med sina traktorer till Jämjö för att protestera. Uppskattningsvis ett 50-tal lantbruksfordon hade samlats på parkeringen vid Jändelskolan på tisdagseftermiddagen.

– Vi kände det i ryggmärgen, att nu får vi visa upp oss, säger Nils-Erik Bondesson i Ramdala, till Land Lantbruk.

Anledningen till att protesten hålls på just tisdagen är att Trafikverket planerade att hålla sitt samrådsmöte i Jämjö vid denna tid. Enligt Nils-Erik Bondesson är protesterna uppskattade bland allmänheten i området.

– Vi har respons från allmänheten, skolbarnen applåderade när jag kom med traktorn.

Enligt lokaltidningen Sydöstran väntades uppemot 100 lantbrukare delta i protesten.

Relaterade artiklar

Till toppen