Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 maj 2019

Styrelseordförande om Hälsingestintans konkurs: ”Beklagligt”

– Mycket beklagligt, säger Hälsingestintans styrelseordförande Johan Fant om konkursansökan som berör ett 30-tal anställda.

 – Vi har haft för höga inköpskostnader, för höga produktionskostnader och för låga försäljningspriser, säger Johan Fant till Land Lantbruk.
– Vi har haft för höga inköpskostnader, för höga produktionskostnader och för låga försäljningspriser, säger Johan Fant till Land Lantbruk. FOTO: Kristina Wirén

Johan Fant representerar bolaget Perlavita som på tre år har vuxit till största delägare i Hälsingestintan. Han tillträdde som ordförande i Hälsingestintan så sent som i mars i år efter Olof Stenhammar.

– Vi har stoppat in mer och mer pengar för att försöka rädda bolaget. Det har under fem år förlorat ungefär omkring hundra miljoner kronor, säger Johan Fant.

”För låga försäljningspriser”

Han förklarar sitt eget och Perlavitas engagemang i Hälsingestintan med en stark känsla för god djurhållning och uppfattningen att svenskt lokalproducerat kvalitetskött ligger rätt i tiden.

– Med det är stora aktörer på både slakterisidan och detaljhandelssidan. Hälsingestintan har inte haft några skalfördelar. Vi har haft för höga inköpskostnader, för höga produktionskostnader och för låga försäljningspriser, säger Johan Fant.

Framtiden upp till konkursförvaltaren

Företagets öde vilar nu i konkursförvaltarens händer. Johan Fant understryker att det är helt upp till denne att avgöra om det kan finnas en framtid för Hälsingestintan.

– Om han eller hon ser möjlighet att sälja verksamheten i sin helhet eller delar av den för fortsatt drift skulle ingen bli gladare än vi eftersom vi tycker att det här är så viktigt, säger Johan Fant.

LÄS MER: Hälsingestintan i konkurs

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen