Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 maj 2019

Sven Erik Hammar får nytt jobb i Bryssel

Sven Erik Hammar lämnar LRF:s riksförbundsstyrelse. Han kommer att börja ett jobb i Bryssel där han blir ansvarig för samordningen av de nordiska och svenska skogsfrågorna i EU.

 Sven Erik Hammar lämnar LRF:s riksförbundsstyrelse. LRF:s valberedning föreslår nu att skogsägaren och lantbrukaren Paul Christensson, Bohuslän, väljs in på ett fyllnadsval.
Sven Erik Hammar lämnar LRF:s riksförbundsstyrelse. LRF:s valberedning föreslår nu att skogsägaren och lantbrukaren Paul Christensson, Bohuslän, väljs in på ett fyllnadsval. FOTO: Ann Lindén

– Vi gör en större skogssatsning i Bryssel. Tillsammans med skogsägarföreningarna har vi kommit överens om att vi måste jobba mer proaktivt med skogsfrågorna i EU, säger Palle Borgström, LRF:s ordförande.

Börjar 1 juli

Sven-Erik Hammar ser fram emot att börja sitt nya arbete den 1 juli. Allt fler frågor inom EU berör skogen och på senare tid har det varit många brandkårsutryckningar.

– Det är extra spännande att bioekonomin kommer allt högre upp på dagordningen i Bryssel, det skapar stora möjligheter för oss skogsägare, säger Sven Erik Hammar.

Uppdraget som ordförande för LRF Skogsägarna kommer Sven Erik Hammar att lämna i början av juli. Vem som ska efterträda honom på den posten är ännu inte klart.

 Paul Christensson från Brastad i Bohuslän föreslås väljas in i LRF:s riksförbundsstyrelse på ett fyllnadsval efter Sven-Erik Hammar.
Paul Christensson från Brastad i Bohuslän föreslås väljas in i LRF:s riksförbundsstyrelse på ett fyllnadsval efter Sven-Erik Hammar. FOTO: Mikael Ljungström

Paul Christensson efterträder

Beskedet om att Sven Erik Hammar lämnar styrelsen kom tätt inpå riksförbundsstämman som hålls nästa vecka. Men LRF:s valberedning hade en kandidat i rockärmen och föreslår Paul Christensson, Röe gård, Brastad i Bohuslän.

Paul Christensson är 60 år och driver fler företag med inriktning mot lantbruk och skogsbruk tillsammans med sin bror och deras båda familjer. Han sitter även i Södras styrelse.

– Jag hade inte en tanke på att få den här frågan för en vecka sedan. Men jag tackar ja och ska ta mig an uppdraget. Startsträckan är inte så lång, jag har 30 års erfarenhet från skogsägarrörelsen och har suttit åtta år som ordförande för LRF Väst.

LÄS MER: Hon föreslås bli ny förbundsstyrelseledamot

Relaterade artiklar

Till toppen