Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 oktober 2018

Svensk kyckling i nytt samarbete

Kycklingproducenten Kronfågel och KLS Ugglarps inleder i januari nästa år ett samarbete om charkprodukter tillverkade av svensk kycklingråvara.

 Kycklingproducenten Kronfågel och KLS Ugglarps inleder ett samarbete.
Kycklingproducenten Kronfågel och KLS Ugglarps inleder ett samarbete. FOTO: Erik Karlsson

Enligt Kronfågel, som ingår i börsnoterade Scandi Standard, finns det i Sverige en ökande efterfrågan på förädlade kycklingprodukter. Korv, bacon och pålägg på kycklingråvara vinner ökad popularitet.

Chark växer

Magnus Lagergren, vd för Kronfågel, konstaterar i ett pressmeddelande att tillväxten i charksegmentet är över 10 procent.

”När vi erbjuder riktigt bra alternativ till de traditionella charkuterierna blir det mer av en rutin för människor att välja produkter baserade på kycklingråvara”, säger han.

Stabil tillväxt

Samarbetet innebär att KLS Ugglarps ansvarar för produktionen. Kronfågel tar hand om produktinnovation, marknadsföring och försäljning.

KLS Ugglarps har sex anläggningar samt två charkuterifabriker i Sverige, en i Billesholm och en i Malmö. Vd Jonas Tunestål spår att samarbetet med Kronfågel kommer att lägga grund för stabil tillväxt i en ny kategori.

Relaterade artiklar

Till toppen