Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 augusti 2017

Svensk vinner matpris under Embla

Annika Unt från Sverige har vunnit kategorin "Mat för många" i det nya nordiska matpriset Embla. I går korades hon tillsammans med sex andra matproffs i Danmark.

 Annika Unt.
Annika Unt. FOTO: Lena Johansson

Under gårdagskvällen korades vinnarna i den nordiska mattävlingen, Embla, i Danmark i kategorierna: Mathantverkare, Råvaruproducent, Mat till många, Matkommunikatör, Matdestination, Matentreprenör samt Mat till barn och unga.

Svensk får pris

Svenska dietisten Annika Unt som har i snart 20 år har jobbat för att lyfta den svenska skolmaten, bland annat i LRFs projekt Skolmatens vänner, tog hem priset i kategorin Mat till många 2017.

– Jag är jättestolt och hedrad över att ha vunnit bland alla dessa duktiga nominerade. Sveriges skolmat är unik. Nu är mitt mål att alla skolelever i Norden i framtiden ska få gratis skollunch, säger Annika Unt.

En nationell jury har tagit fram vinnarna, varav chefredaktör Lena Johansson från Land Lantbruk, har varit en av dem.

– Norden har verkligen många duktiga matproducenter, mathantverkare, entreprenörer och kommunikatörer. Det var jättespännande, men svårt att utse endast en vinnare i varje kategori. Tävlingen Embla lyfter fram det nordiska matkunnandet och jag hopps att den ska öka stoltheten i branschen, säger hon.

Embla verkar för att uppmärksamma och höja intresset för nordisk mat. Tävlingen hyllar det nordiska köket med dess råvaror, produktionsmetoder och matkunniga personer.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen