Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 november 2017

Svinpestområde i Polen utvidgat

Från i onsdags utvidgades den svarta zoonen för afrikansk svinpest i Polen och exportörer påminns om kontroller av tvättcertifikat på gristransporter

 Viktigt att transportörer följer karantänsreglerna.
Viktigt att transportörer följer karantänsreglerna. FOTO: Lasse Modin

Högriskområdet för afrikansk svinpest i Polen utökades i onsdags och har nu flyttats 140 kilometer längre västerut. Det skriver Landbrugsavisen.

Kontrollera att regler följs

Alla exportörer måste vara uppmärksamma på detta och kontrollera att de som har grisar i lasten har följt karantänsreglerna, skriver de och hänvisar till Agriculture & Foods pressmeddelande.

– Jag kan inte tillräckligt betona hur viktiga karantänsreglerna är. Det kommer att få irreversibla konsekvenser för hela yrket om sjukdomen kommer till Danmark. Vi har gott smittskydd i Danmark, men ingen kedja är starkare än den svagaste länken, säger Erik Larsen, vd för Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Biltvätt viktigtw

Vidare säger man att biltvätt är ett av de viktigaste sätten att hålla sjukdomar från Danmark, och att det är extremt viktigt för transportörer att följa karantänsreglerna.

– Kom ihåg att kontrollera tvättcertifikat på dina lastbilar. Det är också ditt ansvar för karantäntiden ska respekteras, säger Erik Larsen.

Läs mer: FILM. Smolk i glädjebägare för dansk grisindustriAfrikansk svinpest är den stora skräckenPREMIUM. Afrikansk svinpest sprider sig i Europa

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen