Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 oktober 2013

Träffa Land Lantbruks redaktion på Elmia

Imorgon slår Elmia Lantbruk & inomgård upp portarna för 39:e gången. Land Lantbruk finns på plats med en rad miniseminarier och presentation av Sveriges enda lantbruksradio.

FOTO: Ann Lindén

Arrangörerna räknar med att Elmia Lantbruk & inomgård i år kommer att locka över 20 000 besökare till mässan utanför Jönköping. Årets tema är djurhälsa och lantbrukets ekonomi och rekordmånga utställare – 345 stycken – har bokat plats i montrarna.

LRF Media finns naturligtvis också på plats, i år som en del av LRFs monter vilken är centrerad kring det populära bullcaféet.

Där kommer Land Lantbruk att finnas representerat med inte mindre än åtta medarbetare fördelat över mässans fyra dagar. Förutom att möta läsare och rapportera från mässan kommer vi att arrangera en rad miniseminarier i olika intressanta ämnen.

Under ledning av Land Lantbruks reportrar kommer rådgivare, forskare och konsulter att ge praktiska tips och värdefulla råd till alla er som driver eller arbetar på lantbruksföretag.

På plats i montern kommer vi också att ha redaktionen för vår podcast, Sveriges enda lantbruksradio, Lantbrukspodden. Anna Nilsson och Camilla Olsson kommer att spela in ett specialavsnitt från mässan, som kommer att finnas tillgängligt på torsdag förmiddag.

De uppmanar också mässbesökarna att komma och ställa sina egna frågor, som sedan kan få svar i kommande avsnitt av det digitala radioprogrammet. Och för den som tycker att tekniken är ett hinder, kan vi i montern hjälpa till och visa hur det går att lyssna på programmet via datorn eller en smart mobiltelefon.

Just det, en sak till: vi kommer så klart att dela ut veckans papperstidning också, två dagar innan den kommer i brevlådan.

Hoppas vi ses på Elmia i monter B01:12!

Fakta: Land Lantbruks program på Elmia (monter B01:12)

Onsdag

 • 10.30 Goda generationsskiften. Så lyckas ni med ägarbytet. Linda Grimstedt intervjuar Katarina Wiklund, chefsjurist på LRF Konsult.
 • 11.00 och 14.00 Kom och träffa vår ledarskribent Kerstin Davidson och vår teknikreporter Per Emgardsson.
 • 14.30 Pensionsplanera och sänk skatten. Linda Grimstedt intervjuar Driva Egets Anders Andersson om hur pensionen blir som mest lönsam.
 • 16.00 Land Lantbruks poddradioredaktion, Camilla Olson och Anna Nilsson, spelar in Lantbrukspodden med gäster i montern. Kom gärna och se hur det går till!


Torsdag

 • 10.00 Träffa ledarskribent Kerstin Davidson, teknikreporter Per Emgardsson och mjölktemaansvarig Åse Troedson
 • 10.30 Säker bland djuren. Per Emgardsson intervjuar Stefan Wistrand från Säkert bondförnuft om hur du hanterar djur och bygger bort risker för att höja säkerheten i stallet.
 • 11.30-12.30 Träffa poddradioredaktionen Camilla Olsson och Anna Nilsson.
 • 13.00 Träffa ledarskribent Kerstin Davidson, teknikreporter Per Emgardsson, mjölktemaansvarig Åse Troedson och chefredaktör Johan Taubert.
 • 13.30 En rostad böna är en lönsam böna. Per Emgardsson intervjuar SLU-forskaren Rolf Spörndly om ny teknik för värmebehandling av åkerbönor till proteinfoder.


Fredag

 • 9.30 Cap på gårdsnivå. Så får ut det mesta av den nya jordbrukspolitiken. Johan Taubert intervjuar Jimmy Larsson på LRF konsult.
 • 10.00 Träffa teknikreporter Per Emgardsson och mjölktemaansvarig Åse Troedson.
 • 11.00 CE-märkning. Per Emgardsson intervjuar lantbrukaren Hans Kälvesten – vinnare av Silverbillen – om vikten av att typgodkänna egna installationer.
 • 13.00 Träffa teknikreporter Per Emgardsson, mjölktemaansvarig Åse Troedson och chefredaktör Johan Taubert.
 • 13.30 Lönsam vall. Vallexpertens bästa tips för att få vallen – och plånboken - att grönska. Åse Troedson intervjuar Linda af Geijerstam från Hushållningssällskapet.


Lördag

 • 10.00-12.00 Marie Henningsson, reporter på Land Lantbruk och Skogsland, finns på plats i montern.

Relaterade artiklar

Till toppen