Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 augusti 2017

Tre åtalas för djurplågeri

Fler än 100 ungdjur fick avlivas och nu kommer åtalet mot tre män som misstänks för djurplågeri.

 Djuren på bilden har inget med djuren i artikeln att göra.
Djuren på bilden har inget med djuren i artikeln att göra. FOTO: Mostphotos

Det var på en gård i Kronobergs län som de drygt 100 djuren fick avlivas på grund av att de var utmärglade. TT uppger att tre män nu står åtalade misstänkta för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen då de ska ha underlåtit att ge 280 ungdjur tillräckligt med foder.

En oanmäld inspektion på gården gjordes av länsstyrelsen tidigare i år. I rapporten skrev djurskyddshandläggarna: ”Flera av ungdjuren uppskattades väga mindre än hälften av vad de borde”. Utöver de djur som avlivades på gården sickades ytterligare 250 till slakt eller livdjursförsäljning.

Männen åtalas för djurplågeri då de utsatt djuren för lidande genom att inte ge dem tillräckligt med mat, alternativt inte foder av god kvalitet anpassat efter djurslag. Eftersom djuren stått i stallar som saknade tillräckligt utrymme åtalas de även för brott mot djurskyddslagen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen