Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 november 2018

Tre får dödade av varg i Småland

Tre får hittades döda i en hage i närheten av småländska Kosta under lördagen. Länsstyrelsens besiktningsman är övertygad om att det rör sig om varg som dödat fåren.

 I helgen attackerade varg en fårbesättning i småländska Ryd i Kronobergs län.
I helgen attackerade varg en fårbesättning i småländska Ryd i Kronobergs län. FOTO: Istock

Varg ska ha attackerat en fårbesättning i Kronoberg under lördagen. Fårägaren hade mellan 30 och 40 får i hagen och tre av fåren har hittats döda samtidigt som ett fjärde får saknas.

– Jag har precis flått kropparna och de fåren är helt klart dödade av varg – det är skador helt enligt skolboken, säger Jan-Erik Johannisson, besiktningsman på länsstyrelsen till Jaktjournalen.

Vargattacken skedde i Ryd i närheten av Kosta, ett område där den så kallade Snapphanevargen tidigare rört sig. Nu rör det sig om en ny varg då Snapphanevargen sköts i augusti i år.

LÄS MER: ”Miljörörelsen måste se till helheten i rovdjursfrågan”LÄS MER: Stängsel med el hjälpte inte mot vargarna – 26 får döda

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen