Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 november 2018

Tre får dödade av varg i Småland

Tre får hittades döda i en hage i närheten av småländska Kosta under lördagen. Länsstyrelsens besiktningsman är övertygad om att det rör sig om varg som dödat fåren.

 I helgen attackerade varg en fårbesättning i småländska Ryd i Kronobergs län.
I helgen attackerade varg en fårbesättning i småländska Ryd i Kronobergs län. FOTO: Istock

Varg ska ha attackerat en fårbesättning i Kronoberg under lördagen. Fårägaren hade mellan 30 och 40 får i hagen och tre av fåren har hittats döda samtidigt som ett fjärde får saknas.

– Jag har precis flått kropparna och de fåren är helt klart dödade av varg – det är skador helt enligt skolboken, säger Jan-Erik Johannisson, besiktningsman på länsstyrelsen till Jaktjournalen.

Vargattacken skedde i Ryd i närheten av Kosta, ett område där den så kallade Snapphanevargen tidigare rört sig. Nu rör det sig om en ny varg då Snapphanevargen sköts i augusti i år.

LÄS MER: ”Miljörörelsen måste se till helheten i rovdjursfrågan”LÄS MER: Stängsel med el hjälpte inte mot vargarna – 26 får döda

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen