Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 juni 2018

Tre skadade när spannmålssilo kollapsar

Flera personer skadades, varav tre allvarligt, när en spannmålssilo kollapsade under onsdagen i Frankrike.

FOTO: IBL

Hela silon kollapsade efter en explosion under onsdagen i de östra delarna av av Strasbourg, på en anläggning som ägs av företaget Silostra. Efter explosionen syntes brandrök över hamnen längs floden Rhen där anläggningen ligger, skriver Reuters.

FOTO: IBL

Flögs till sjukhus

Tre personerna har skadats så allvarligt att läget är kritiskt. Till en början rapporterade den franska polisen om att elva personer befann sig nära silon, men sedan kom uppgifter att minst fyra personer har skadats, varav tre allvarligt. Personerna har flugits med ambulanshelikopter, först till sjukhus och därefter till ett specialistcentrum för behandling av allvarliga brännskador.

FOTO: IBL

Silon totalförstörd

Silon, som hade en total kapacitet på 40 000 ton har totalförstörts. Brandmän arbetar vid branden som ska ha orsakats av en olyckshändelse. Bakom Silostra står lantbrukarkooperativet Comptoir Agricole. Företaget har valt att inte kommentera olyckan.

LÄS OCKSÅ: Lantmännen-anställda tvingades jobba hemma efter bombattentat

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen