Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 July

Trump benådar kontroversiell ranchägare

USA (TT-Reuters)

Trump har fattat beslutet att benåda en lantbrukare och hans son som just nu avtjänar ett fängelsestraff för att ha anlagt bränder som spridit sig till betesmark.

 Boskapsägaren Dwight Hammond. Arkivbild.
Boskapsägaren Dwight Hammond. Arkivbild. FOTO: Les Zaitz

USA:s president Donald Trump benådar boskapsägaren Dwight Hammond och hans son Steven Hammond som avtjänar ett femårigt fängelsestraff för anlagda bränder, vilka spred sig till offentlig betesmark.

Domarna fick stor uppmärksamhet och ledde till en 41 dagar lång ockupation av ett naturreservat i östra Oregon 2016 – en händelse som kan ses mot bakgrund av en mångårig konflikt kring den federala kontrollen av mark i västra USA.

Bakom aktionen låg ett nätverk av extremister som utgav sig för att stödja de lokala ranchägarna. Uppåt 25 beväpnade regeringskritiker ockuperade byggnaderna bevakade av ett massivt pressuppbåd. En av dem sköts till döds av polis.

Även liberala debattörer instämde i ockupanternas fördömanden av de långa fängelsestraffen mot de båda boskapsägarna, som i dag avtjänat tre respektive fyra år i fängelse, enligt Vita huset.

LÄS OCKSÅ: Trumps migrationspolitik ger brist på lantarbetareLÄS MER: Prisfall på livsmedel – handelskrig oroar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen