Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 september 2018

Tv-bonden tvingas slakta sina kor

Som många andra lantbrukare har Sebastian ”Muskelbonden” Liljeblad från bonde söker fru drabbats hårt av sommarens torka. Nu tvingas han slakta sina kor.

 Sebastian ”Muskelbonden” Liljedal och Petra Liljeblad är några av de som drabbats hårt av sommarens torka.
Sebastian ”Muskelbonden” Liljedal och Petra Liljeblad är några av de som drabbats hårt av sommarens torka. FOTO: Privat

Sebastian Liljeblad och hans fru Petra som möttes i Bonde söker fru i TV4 har, precis som många andra, haft svårt att få ihop foder till djuren under sommaren, rapporterar tidningen Land.

Slaktar två kor och en tjur

På grund av den tuffa fodersituationen vid gården i Anderstorp har de nu tvingats fatta beslutet att skicka två av sina tio kor och sin avelstjur till slakt. Beslutet har de fått fatta utifrån djurens hälsa då fodret inte räcker.

– Det har varit svårt att få ihop tillräckligt. Det är osäkerheten att få fodret att räcka till över vintern som gör att jag känner mig tvungen, säger Sebastian till tidningen Land.

”Åt fanders”

”Det är ÅT FANDERS så svårt att behöva säga hejdå till några av våra underbara tjejer som, pga det FRUKTANSVÄRDA sommarvädret som varit, nu behöver lämna oss”, skriver Petra i ett inlägg på Instagram.

 ”Det är ÅT FANDERS”, skriver Petra Liljedal på Instagram.
”Det är ÅT FANDERS”, skriver Petra Liljedal på Instagram. FOTO: Skärmbild Instagram

Paret som träffades i Bonde söker fru 2014 har som så många lantbrukare i Sverige haft en tuff sommar. Men gläds åt att de nu väntar sitt första barn.

– Under den här sommaren som har varit så jobbig på alla sätt har det varit skönt att kunna se fram emot detta och planera inför det, säger Sebastian.

LÄS MER: Brand hos bonde söker fru-bondeLÄS MER: Läs alla nyheterna om torkan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen